ActiviteitenKleinfruit: lekker en gemakkelijk - bezoek kruisbessenproeftuin

Proeftuin
Bauwerwaan 62, 9930 Zomergem
tijdstip:
14:00 tot 17:00

contactpersoon:
KIM CROES

prijs leden:
€ 20,00

prijs niet-leden:
€ 25,00

lesgever:

In de derde sessie gaan we het geleerde in de praktijk bekijken: we krijgen een rondleiding door de kleinfruitcollectie van de Kruisbessen 'Proef'tuin. Hier staan ruim 400 rassen houtig kleinfruit. Naast de verscheidenheid aan gewone soorten (rode bes, stekelbes, framboos, braam, zwarte bes) is er een ruim assortiment aan druiven en minder bekende soorten te vinden. Tijdens de rondleiding wordt ook ingegaan op de verschillende kweekmethoden en de verzorging van de verschillende soorten, evenals welke rassen het meest geschikt zijn voor een ecologische tuin. Wie weet kunnen we ook eens proeven van zelfgemaakte bessenwijn…

Het is niet mogelijk om enkel voor dit plaatsbezoek in te schrijven, zonder eerst de theorielessen gevolgd te hebben. Prijs aangegeven is voor de 3 lessen samen.

Inschrijven verplicht via CC Ter Dilft


Voedsel drogen I.s.m. Burgerplatform Klimaat Klein-Brabant

CC Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41, 2880 Bornem
tijdstip:
19:30 tot 22:00

contactpersoon:
KIM CROES

prijs leden:
€ 13,00

prijs niet-leden:
€ 15,00

lesgever:

De belangstelling voor het drogen van groenten en fruit is sterk verminderd door de intrede van andere bewaarmethodes. Nochtans heeft het nog steeds voordelen: drogen is eenvoudig en goedkoop, zeker als je buiten droogt, gedroogde producten vragen weinig bewaarruimte en zijn gemakkelijk en lekker in gebruik. Al zijn er ook nadelen, die even goed worden toegelicht. Na deze avond heb je een duidelijk zicht op de verschillende vormen van voedsel drogen, hoe een voedseldroger werkt, waarop je moet letten bij aankoop en veel meer praktische info. Er is bovendien ruimte om…te proeven.

 

Inschrijven verplicht via CC Ter Dilft