Van groente tot spreadDe Nieuwe ArkKerkstraat 34, 2870 Ruisbroek |
|
tijdstip: 19:30 tot 22:00 contactpersoon: KIM CROES prijs leden: € 10,00 prijs niet-leden: € 12,00 lesgever: Liesbet Le Roy |
Na het volgen van deze workshop maak je in een wip je eigen broodbeleg op basis van seizoensgroenten. Ook restjes zijn welkom. Zo hoef je nooit meer eten weg te gooien en ga je voedselverspilling tegen. Naast recepten krijg je van ons een handig stappenplan waarmee je thuis je eigen spreads bij elkaar tovert. Geen zin in brood? Wij leren je hoe je van onze spreads tal van andere gerechten maakt. Een boeiende, leerrijke maar vooral reuzelekkere workshop! Nadien kunnen we even proeven van onze kleine bereidingen. Meebrengen: keukenhanddoek, snijmes en snijplank Inschrijven via gemeente Puurs |
Fermenteren (extra datum wegens succes)De Nieuwe ArkKerkstraat 34, 2870 Ruisbroek |
|
tijdstip: 19:30 tot 22:00 contactpersoon: KIM CROES prijs leden: € 10,00 prijs niet-leden: € 12,00 lesgever: Monique Vierendeel |
Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van. Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten. |
Gazon: meer dan sprietjesCC Ter Dilftsint-amandsesteenweg 34, 2880 bornem |
|
tijdstip: 19:30 tot 22:00 contactpersoon: KIM CROES prijs leden: € 10,00 prijs niet-leden: € 12,00 lesgever: Jan Van Bogaert |
Gazon: waaruit bestaat het? Hoe groeit het? En in welke omstandigheden In deze kennismakingscursus bespreken we veel voorkomende gazonproblemen en -plagen. En uiteraard reiken we je milieuvriendelijke oplossingen voor een gezond gazon aan. Tot slot bekijken we welke alternatieven er bestaan voor de perfect groene grasmat. ![]() |